Simion Băncilă (1940-2024) : [Fizician, matematician, doctor în ştiinţe fizico-matematice, profesor universitar, manager, Eminent al învăţământului public] [Articol] - Harconiţa, Elena (BŞ a USARB, 2025)
Simion Băncilă a ocupat mai multe posturi ştiinţiﬁco-didactice în cadrul USARB. A participat la diverse conferinţe, simpozioane, reuniuni profesionale pe tema ﬁzicii şi metodelor ei de predare, a managementului universitar, publicând articole în reviste şi culegeri ale conferinţelor ştiinţiﬁce naţionale şi internaţionale.
Keywords: Băncilă Simion (1940-2024); personalităţi; fizicieni; matematicieni; profesori universitari; manageri