Justiţia - pilon fundamental al edificării statului de drept : Materialele conferinţei ştiinţifice cu participare internaţională, 19 octombrie 2022 - (:unkn) unknown (USARB, 2023)
Conferinţa ştiinţifico-internaţională „Justiţia – pilon fundamental al edificării statului de drept” a fost organizată de Catedra de drept a Universităţii de Stat „Alecu Russo” din Bălţi. La activitate au participat cadre ştiinţifico-didactice din instituţii universitare şi preuniversitare din Republica Moldova, obiectivul principal al conferinţei fiind – analiza problemei justiţiei ca pilon fundamental al edificării statului de drept. În discursurile participanţilor au fost reliefate un şir de probleme cu care se confruntă la ora actuală justiţia.
Keywords: conferinţe ştiinţifice internaţionale; justiţia; drepturile omului; CEDO; infracţiuni