À propos de la notion d’“identité communicative” [Articol] - Rumleanschi, Mihail (USARB, 2017)
Prezentul articol este centrat pe studiul particularităţilor identităţii comunicative a locutorului şi alocutorului – protagoniştii interacţiunilor verbale. Analiza activităţilor comunicative ale acestora în diferite ipostaze, contexte şi situaţii s-a soldat cu evidenţierea unor serii de marcatori definitorii având pondere specifică pentru rolul lor. Ele permit realizarea eficientă a actelor de comunicare conform intenţiilor fiecăruia, evitând mai multe momente posibile de a controversa construirea şi realizarea actelor discursive.
Keywords: identitate lingvistică; identitate socială