Teoria şi praxiologia educaţiei muzical-artistice - Babii, Vladimir (Chişinău, 2010)
Lucrarea pune în valoare randamentul resurselor interne-externe investite în procesul educaţiei muzical-artistice a elevilor şi dinamizarea competenţei profesionale a profesorului-muzician. Pentru asigurarea teoretică şi epistemologică a procesului vizat a fost conceptualizată integralitatea principiilor eficienţei, tehnologiile de schimbare calitativă, strategiile de stimulare a factorilor de personalitate, orientate spre ridicarea eficienţei acţiunii muzical-artistice a elevului şi acţiunii didactice a profesorului.
Keywords: educaţie muzicală; educaţie artistică